Els veïns denuncien un botellot i acampada il·legal a la zona protegida de l'estany del Pujol

L'associació de la Devesa del Saler mostra amb imatges la brutícia de la festa en un lloc on fa niu el corriol camanegre i reclama més vigilància i sancions

Botellot a la gola del Pujol, al Saler / À Punt NTC

Continua el degoteig de denúncies contra els botellots i les festes il·legals. A la Devesa del Saler, l'associació de veïns ha denunciat a través de les xarxes socials els botellots de la nit de Sant Joan. Les imatges s'han gravat a la zona de l'estany del Pujol, una zona protegida, i mostren les deixalles i la brutícia de la festa amb botelles, bosses i gots que embruten el paratge.

Diversos joves es van reunir en aquesta zona protegida per a beure alcohol i alguns fins i tot van muntar la tenda de campanya per a dormir. Amb la música a tot volum i envaint per complet una zona de màxima protecció, el llac artificial del Pujol.

L'associació de veïns de la Devesa del Saler denuncia amb aquestes imatges que els joves han fet acampada i botellot al lloc on fa niu el corriol camanegre. Sergio Guijarro, portaveu de l'associació de veïns, ha explicat en À Punt que la "gent munta festes, ve amb els seus cotxes, deixa les portes obertes amb música a tot volum i balla a les dunes". No és la primera vegada que ocorre, segons asseguren, i reclamen més vigilància policial i sancions.

Per la seua banda, Toni Ros, voluntari de SeoBirdLife, ha indicat que com a resultat han destrossat tres nius de mongetes, una espècie d'au protegida. "Han destrossat tres nius, en què l'animalet feia 15 o 20 dies que covava els ous".

Botellot als carrers del Perelló

Altes incompliments arriben des del Perelló. Desenes de joves no feren cas de cap restricció i s'ajuntaren als carrers, sense mascareta, i fins i tot pujaren dalt dels cotxes aparcats. La Policia Local hi va haver d'intervindre per a dissoldre aquesta gran concentració.

Com que les platges estaven tancades, els joves es concentraren en dos carrers del Perelló i se saltaren totes les mesures anti-Covid. Els veïns asseguren que es registraren algunes baralles i que l'endemà el carrer era un cau de brutícia i vidres.

L'alcalde del Perelló, Juan Botella, ha dit en À Punt que el descontrol es va allargar una hora, però va provocar situacions molt preocupants.

També et pot interessar

stats