Botellots en el primer cap de setmana sense toc de queda

La Generalitat reforça la seguretat per a evitar les concentracions de joves al carrer

Botellots i batalles a plaça Hondures, València / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana viu el primer cap de setmana sense toc de queda després de set mesos i mig consecutius de restriccions a la mobilitat nocturna, i l’obertura de l’oci nocturn, tot i que encara amb moltes limitacions. 

El nostre territori manté una desescalada gradual, amb mesures que restringeixen les reunions socials i l’activitat de la restauració i de l’oci nocturn. L’ampli dispositiu especial de vigilància policial, però, no ha impedit que els botellots hagen tornat als carrers durant el primer divendres sense toc de queda. 

Com a resultat, zones com la plaça d'Hondures de la ciutat de València s’han convertit en l'epicentre de la festa a les tres de la matinada. Les voreres van acabar plenes de gots, pots i botelles. El veïnat de la capital del Túria ha patit el soroll d’aquest retorn a l’horari nocturn d’abans de la pandèmia.

A la zona de l'Ereta, a la ciutat d’Alacant, la policia ha dissolt un botellot de 40 persones, tot i que l'acció ha continuat a la platja. De les 75 actes alçades, 60 han sigut per consum d'alcohol a la via pública. 

Els locals d'oci nocturn han manifestat que aquesta pràctica s'acabaria si els deixaren obrir amb l'horari d'abans. De moment, als negocis d’oci nocturn com les discoteques no els compensa obrir per culpa de les restriccions que encara hi ha vigents.

També et pot interessar

stats