El veïnat de Xixona gaudirà d’un tram de la CV-800 segur per a ciclistes

La DGT ha acceptat convertir un tram de la carretera en ruta protegida per a ciclistes després de la mort de 23 persones

Guàrdia Civil al tram de la Carrasqueta / À Punt NTC
26 de gener 2023 - 22:22

El veïnat de Xixona està d'enhorabona. La DGT ha acceptat convertir un tram de la carretera CV-800 en una ruta protegida per a ciclistes. Un tram especialment perillós per als motoristes on hi ha molts accidents. 

La CV-800 és una carretera ampla i ben asfaltada. És per això que molts motoristes utilitzen habitualment aquesta via com a circuit de carreres, un perill per a ells i per al veïnat. Els últims anys han mort 23 persones per accidents de trànsit en aquest tram.

Tots aquests factors han fet que durant molt de temps convertir aquesta via en un tram protegit per a ciclistes haja sigut un clamor. Ara la lluita ha donat fruits.

L'alcaldessa de Xixona defén el canvi: “És un missatge molt clar que volem donar”. Per a ella, garantir la seguretat per a ciclistes i altres mitjans de transport és clau per a atraure visitants al municipi: “La Carrasqueta és un lloc molt bonic on han de conviure els cotxes, els camions, les motos i també els ciclistes”.

Són aquests últims els que tenien por d’eixir amb la seua bicicleta a rodar per aquesta carretera. Des dels masos han rebut amb alegria aquesta notícia: “Tots teníem dret a gaudir d'aquesta ruta”, assevera Natxo Llorens, president de l’Associació Ciclista de Xixona, “però hi ha comportaments incívics i agressius que es corregiran amb aquesta mesura”.

Els detalls es coneixeran els pròxims dies, però ja sabem que s’intensificarà la vigilància amb helicòpters i drons. També s’anunciarà la presència de ciclistes i també es reduirà la velocitat els dies amb més trànsit de motos per a erradicar les flors de les cunetes.

També et pot interessar