La DGT incorpora nous senyals a les carreteres per al 2023

Hi ha senyalitzacions de nova creació i d’altres que s'adapten als nous temps

Les senyals de trànsit que canvien per adaptar-se als nous temps

Aquest 2023 també arriben novetats a les carreteres. La Direcció General de Trànsit (DGT) començarà a incorporar durant el primer semestre de l'any els nous senyals a les carreteres espanyoles. Si bé molts canvis són subtils i les indicacions són fàcils de reconéixer, hi ha dissenys que costaran un poc més d'assimilar.

Els canvis es divideixen en dos grups: els senyals de trànsit de nova creació i els que s'actualitzen. Per exemple, un animal en llibertat ja no es representa amb un cérvol, sinó amb un porc senglar. Un altre senyal que s'ajusta als temps és el que simbolitza perill per la presència de menors, on ara la xiqueta és qui du el xiquet de la mà i no al contrari. 

També es crearà un senyal específic per als bancs de boira i s'actualitzaran els trens dels passos a nivell sense barreres, que fins ara eren representats per trens de vapor, que ja no funcionen al nostre país. Entre els nous senyals, se'n crearà un per a les persones majors, molt més envellides.

Les noves formes de mobilitat són intuïtives, però hi ha dissenys que costen més de comprendre, com ara un nou senyal que adverteix del perill per encreuament de trajectòries en carrils que són d'entrada i eixida de vehicles al mateix temps. 

Per a la DGT, aquests canvis acostaran la comunicació a la carretera i facilitaran la conducció en la societat actual.

També et pot interessar

stats