El veïnat dels Ports està en peu de guerra contra un projecte eòlic a Terol que passa per la comarca

La línia elèctrica dels aerogeneradors s'instal·laria a pocs metres d’habitatges i zones agrícoles de Portell de Morella, Cinctorres i Morella 

Conflicte eòlic Els Ports

A la comarca dels Ports, alguns propietaris estan desesperats, perquè la línia d’evacuació de 125 aerogeneradors projectats a Terol passarà per la porta de casa. Les infraestructures d’aquesta línia elèctrica aèria causaran afeccions importants en municipis com ara Portell de Morella, Cinctorres i Morella; incloent-hi tant habitatges privats, com zones agrícoles o edificis històrics protegits. 

Maite Doménech, veïna de Cinctorres és una de les persones que està en peu de guerra per què el projecte preveu la instal·lació d’infraestructures elèctriques dins de la seua finca, a només cent metres de Casa. Doménech recorda, a més, que la mateixa línia passaria prop d’enclavaments considerats béns d'interés cultural (BIC) com l’ermita de la Mare de Déu de Gràcia, el museu i jaciment de dinosaures o la Torre dels Moros.  

“Desfà tota la zona agrícola i ramadera”, es queixa per la seua banda Miguel Ángel Troncho, qui tem que el projecte pose en risc la permanència dels pocs veïns que queden al Mas de Fraiximeno: [amb una línia] “a cinquanta metres de la vivenda, és pràcticament impossible viure com estem vivint ara”, adverteix. 

El pròxim pas de totes les persones i municipis perjudicats és esperar al projecte de construcció per a tornar a presentar al·legacions. Un dels alcaldes que ja han advertit que prendran les accions necessàries és el de Morella, Rhamsés Ripollés: “Nosaltres continuarem defensant aquesta postura, que pense que és la correcta: el respecte, no sols mediambiental, sinó també tindre cura de les afeccions directes que hi ha sobre vivendes i sobre explotacions ramaderes”, ha explicat Ripollés. 

També et pot interessar

stats