El govern espanyol aprova la declaració ambiental d'una nova MAT des d'Aragó fins a Morella

El macroprojecte Clúster del Maestrat, que travessarà els Ports, preveu la instal·lació de més de 120 molins de vent

Imatge d'arxiu de la subestació de Morella
Imatge d'arxiu de la subestació de Morella / À Punt NTC

El Ministeri de Transició Ecològica ha aprovat la declaració d'impacte ambiental de línia de Molta Alta Tensió (MAT) que, des d'Aragó, creurà la comarca dels Ports fins a la subestació de Morella. 

El Butlletí Oficial de l’Estat ha publicat aquest divendres la resolució del macroprojecte, que té per nom Clúster del Maestrat, està impulsat per l’empresa Forestalia. Preveu construir un total de 22 parcs eòlics, la majoria dels quals estaran ubicats a Terol, i que traslladaran l’energia fins a la SET-Morella. El BOE especifica que estaran afectats especialment els municipis de Cinctorres, Morella i Portell de Morella.

Instal·lació dels parc eòlics
Instal·lació dels parc eòlics / BOE

També s’instal·laran al voltant de 125 aerogeneradors, que se situaran en poblacions de Terol com l'Anglesola, Mosquerola, Puertomingalvo, Cantavella o Linares de Mora, entre d’altres. 

La construcció d'aquesta MAT ha provocat les protestes de grups conservacionistes, veïnat i ajuntaments pel seu impacte sobre zones protegides per paisatge, patrimoni, flora i fauna.

La plataforma No a la MAT a les comarques de Castelló ha expressat el seu rebuig a la que considera “una de les majors barbaritats especulatives de renovables a l'estat espanyol”. En un fil a Twitter han criticat que el ministeri que dirigeix Teresa Ribera no ha contestat al 75% de les al·legacions presentades contra aquest macroprojecte. Des de l’associació asseguren que els interessos de Forestalia són “purament especulatius” i es qüestionen que cap líder polític, entre ells el president de la Generalitat, Ximo Puig, “facen res per frenar el despropòsit”.  

També et pot interessar

stats