El veïnat d’un edifici d’Alfafar estudia denunciar la Sareb per assetjament

Asseguren que els volen desnonar, tot i tindre els pagaments i els rebuts al dia

La Sareb vol desnonar un grup de veïns i veïnes d'un edifici d'Alfafar / À Punt NTC

El govern espanyol va anunciar dimarts passat que mobilitzarà milers de pisos de la Sareb per a lloguer social. Al mateix temps, en altres propietat de la mateixa Sareb, els llogaters viuen un autèntic calvari. És el cas d'un edifici a Alfafar (Horta Sud), on fa tres anys que els veïns denuncien amenaces.

La finca té 117 pisos i tots han rebut les últimes 48 hores burofaxos del gestor, Hipoges Iberia, en què els diuen que són okupes i els amenacen amb procediments judicials per a fer-los fora de casa. Isabel Penella, veïna des de fa sis anys a l’immoble, n'és un exemple. "Jo crec que això no és normal, perquè tinc el contracte amb la Sareb renovat i amb tots els mesos pagats. Si ells creuen que així es pot viure…”, ha lamentat.

No és ni de lluny la primera vegada que els passa, però la comunitat ha arribat a una situació límit. Estudien denunciar per assetjament la Sareb, que s'enfrontaria a sancions que arriben a 950.000 euros.

Maribel Gutiérrez, veïna des de fa huit anys, assegura que és una situació “d’assetjament” que els està “costant la salut”. L'Ajuntament d'Alfafar sí que ha fet moltes gestions per a defendre el veïnat: ha hagut de negociar cas per cas amb la Sareb, justament d'actualitat aquesta setmana. Fina Carreño, regidora de Serveis Socials del consistori, ha explicat que la situació els ha deixat “perplexos” i amb el veïnat “traient foc”.   

També et pot interessar

stats