El veïnat de Casas de Moya: "Anit va ser una pel·lícula de terror, però en la realitat"

El foc aguaita de prop en alguns llogarets de Venta del Moro i ha cremat camps d'ametlers i corrals 

Testimonis incendi Casas del Rey

L'incendi declarat diumenge al terme municipal de Venta del Moro és ja el pitjor de 2022. Amb més de 1.300 hectàrees de terreny forestal cremat, el foc no ha arribat a cap nucli urbà, però s'acosta a alguns llogarets del municipi. Tot i que les autoritats no han ordenat fins ara cap desallotjament preventiu de població, molts habitants de llogarets de la zona decidiren aquest dilluns a la nit deixar la casa per a refugiar-se a les vivendes de familiars en territori segur, a Utiel, Requena o la mateixa Venta del Moro. 

A Casas de Moya, una aldea on viuen a penes quaranta persones, la por es va estendre quan el veïnat va veure l'entorn envoltat per les flames. Espentades per un fort vent de ponent, van arribar a la porta de les cases en qüestió de minuts.  

El foc ja ha arrasat camps d'ametlers i corrals amb animals dins. Va estar a punt de calcinar fins i tot una xicoteta caseta de fusta de la zona. "Vam baixar corrents i amb tractors i cisternes vam apagar el foc", conta a À Punt NTC Javier, un veí Casas de Moya que anit va lluitar en primera persona contra les flames. "Anit va ser una pel·lícula de terror, però en la realitat", comenta una altra veïna. De moment, no s'ha desallotjat cap vivenda, a excepció de tres cases agrícoles que estaven a l'epicentre de l'incendi. 

Les flames estan ja al llindar del parc natural de les Gorges del Cabriol. Els bombers centren tots els esforços a impedir el pas del foc a aquest espai que forma part d'una reserva de la biosfera de la Unesco. Just al costat hi ha una granja amb 8.000 porcs i que està directament sota amenaça. El propietari del recinte ha contat a À Punt que l'únic que li queda és resar i esperar que no gire el vent de ponent, com apunten les previsions meteorològiques, perquè això revifarà l'incendi. 

També et pot interessar

stats