El Vaticà investiga un bisbe argentí per presumptes abusos sexuals

Gustavo Zanchetta és assessor per a l'Administració del Patrimoni de la seu apostòlica.

El Vaticà investiga un bisbe argentí per presumptes abusos sexuals
El Vaticà investiga un bisbe argentí per presumptes abusos sexuals

La Santa Seu ha confirmat que està investigant el bisbe argentí Gustavo Zanchetta, titular de la diòcesi d'Orà fins a 2017, per haver comés, presumptament, abusos sexuals.

El portaveu provisional del Vaticà, Alessandro Gisotti, ha explicat que les acusacions d'abús sexual van emergir durant la tardor i per això s'ha posat en marxa una "investigació prèvia", per a la qual ja s'han recopilat alguns testimonis, encara que ara han de ser estudiats per la Congregació per als Bisbes.

Si aquesta comissió considerara que hi ha prou elements per a procedir, la investigació del cas l'assumiria una altra comissió especial del Vaticà.

Tot i que ara se l'investiga pels suposats abusos sexuals, en un primer moment, després de la renúncia de Zanchetta, de 54 anys, Gisotti va apuntar que "les raons de la seua dimissió tenen a veure amb la seua dificultat de gestionar les relacions amb el clergat diocesà, amb les relacions molt tibants amb els sacerdots de la seua diòcesi".

Després d'aquestes declaracions, Zanchetta va abandonar l'Argentina i es va assentar a Espanya, on va ser nomenat per la seua "capacitat per a la gestió administrativa" assessor de l'ens per a l'Administració del Patrimoni de la Seu Apostòlica, que gestiona els béns i les propietats de la cúria romana.

Ara, vora un any després, salten a la palestra les acusacions d'abusos que el Vaticà, assegura, tractarà d'aclarir.

També et pot interessar

stats