La varietat tomata valenciana es reivindica aquest dissabte a la plaça de la Reina de la capital

L’Associació de Productors i Comercialitzadors de la Tomata Valenciana organitza un mercat extraordinari dedicat a l’hortalissa en el marc de la campanya «Preus Justos»

Imatge d'arxiu de tomates del Perelló
Imatge d'arxiu de tomates del Perelló / Turisme Comunitat Valenciana

L’Associació de Productors i Comercialitzadors de la Tomata Valenciana ha organitzat, aquest dissabte 17 de juny, un mercat extraordinari dedicat a l’hortalissa, en el marc de la campanya «Preus Justos» del Consell de l'Horta de València. Les paradetes s’ubicaran a la plaça de la Reina de la ciutat de València i romandran obertes de 10:00 a 14:00 hores. Així, l’espai esdevindrà durant unes hores un punt de trobada entre consumidors i agricultors.

La jornada matinal servirà perquè els agricultors puguen vendre directament els productes del camp a la ciutadania sense intermediaris, afavorint la proximitat i el comerç de quilòmetre zero amb uns preus justos. Entre les varietats de tomata que hi podrem trobar està la Mutxamel, Quarentena, Rosada d’Altea, Valenciana blanca, Masclet o la famosa tomaca del Perelló.

Aquesta iniciativa segueix la mateixa línia dels Mercats de l'Horta, un projecte iniciat per l'Ajuntament de València i la regidoria d'Agricultura per a acostar els productes de l'horta valenciana directament als consumidors. A més, l'esdeveniment serà una reivindicació per a denunciar els abusos dels nombrosos intermediaris que hi ha en la venda de productes de l'horta.

També et pot interessar

stats