Benimaclet estrena el primer mercat de venda directa de productes de l’horta a València

El Castellar - l'Oliveral, Malilla i el Pla del Remei seran les següents zones de la ciutat que tindran els nous mercats d'horta abans d’abril

València estrena quatre nous mercats de l'horta amb venda directa dels productors
València estrena quatre nous mercats de l'horta amb venda directa dels productors / Consell Agrari de València

València estrena aquest dissabte a la plaça de Benimaclet el primer dels quatre nous mercats de l’horta, on es podran comprar setmanalment productes de proximitat i quilòmetre zero al productor, cada dissabte de 9:00 a 14:00 hores.

L’alcalde, Joan Ribó, ha recordat “l’èxit” d’experiències prèvies semblants, com la del recent mercat de preus agraris justos a Patraix, i ha remarcat que els espais que comencen a rodar ara obriran de manera sistemàtica.

Després d’una parada durant les celebracions de les Falles, s'hi sumaran els nous mercats del Castellar - l’Oliveral i de Malilla, també cada dissabte, i del Pla del Remei, als voltants del carrer de Colom, cada dimarts.

En la presentació de la iniciativa, Ribó ha afirmat que “ens preocupa la salut de les persones”, i ha explicat que, “en molts barris, sobretot populars, amb menys recursos, cada vegada és més difícil trobar aliments de qualitat”. Joan Ribó ha indicat que això es tradueix “en sobrepés, un factor que propicia patir malalties”.

Per la seua banda, el regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, Alejandro Ramón, ha posat en relleu que “no només hem de salvar l’horta, sinó també els llauradors” i ha defés un sistema de “preus justos” per als xicotets productors que “guanyen fins a catorze vegades més” que quan treballen amb intermediaris, ha afirmat.

El mercat de Benimaclet tindrà, per ara, onze parades i l'Ajuntament no descarta ampliar l’oferta a més zones de la ciutat.  

També et pot interessar

stats