La plaça de la Reina de València acull un mercat de productes de l’horta aquest diumenge

La jornada vol dignificar el camp davant “l’increment d’un 900% del preu” als supermercats

Mercats agroalimentari a València
Mercats agroalimentari a València / HortalimentacióVLC

La plaça de la Reina de València acull aquest diumenge, Dia Mundial de l’Alimentació Sostenible, des de les 10:00 fins a les 14:00 hores, un mercat extraordinari en el qual agricultors i agricultores podran vendre directament els productes de l'horta.

El regidor d'Agricultura, Alimentació Sostenible i l’Horta, Alejandro Ramon, ha explicat que les organitzacions agràries i col·lectius presents en el Consell de l'Horta i en el Consell Alimentari Municipal de València han organitzat aquest mercat "que pretén conscienciar la ciutadania de la necessitat d'uns preus justos per als productes agraris, així com fomentar la venda directa d'aquests aliments".

L’edil ha explicat que “aquesta iniciativa s’emmarca en la política municipal de promoure que els i les agricultores puguen traure un benefici superior de les seues collites i viure del que planten” i ha denunciat que aquests “cobren 15 cèntims per un quilo de taronges, mentre que en els supermercats es venen a 1,50 euros, la qual cosa suposa un augment del 900% del preu”.

La jornada d’aquest diumenge se centra en la sensibilització sobre l'alimentació sostenible i la reivindicació del paper fonamental de la xicoteta producció i transformació agroalimentària de proximitat.

A banda de les parades on adquirir producte fresc i de proximitat, s'instal·laran altres parades de l'organització Proava i del Gremi de Forners de València, per a commemorar i reivindicar que el 16 d'octubre se celebra el Dia Mundial de l'Alimentació Sostenible, així com el Dia Mundial del Pa.

El següent mercat de la campanya de preus justos se celebrarà a Burjassot el 19 de novembre i es dedicarà de manera temàtica a la taronja i la mandarina.

També et pot interessar

stats