Benlloc reivindica les llavors i les varietats tradicionals en la Fira de la Biodiversitat Cultivada

La població de la Plana Alta també ha acollit durant el cap de setmana les VI Jornades de la Nova Ruralitat

Fira de la Biodiversitat de Benlloc / À Punt Noticies

Benlloc (Plana Alta) ha acollit aquest cap de setmana la novena edició de la Fira de la Biodiversitat Cultivada, una trobada per a reivindicar les varietats tradicionals del nostre territori i les llavors que han conservat els llauradors i llauradores, i que enguany ha coincidit amb les VI Jornades de la Nova Ruralitat, espai de reflexió sobre el present i el futur del medi rural.

El lema d'enguany era Cultivant Biodiversitat i Ruralitat perquè s'ha volgut reivindicar la unió i el suport mutu entre les persones, entitats i iniciatives del territori com a resposta a les dificultats i amenaces que afecten la ruralia actual i la seua biodiversitat cultivada.

Durant tres dies s'han celebrat activitats per a promocionar la importància de la preservació de la biodiversitat cultivada i les varietats tradicionals com a element clau en la dinamització dels espais rurals. Hi ha hagut tallers per a sensibilitzar i formar tant el públic adult com infantil, espais de debat per a animar a la reflexió i la transformació i un mercat per a donar a conéixer els projectes i les entitats relacionades amb la temàtica de la fira.

L'esdeveniment, organitzat per Llavors d'Ací i Connecta Natura compta amb el suport de l’Ajuntament de Benlloc, el programa d'Extensió Universitària de la Universitat Jaume I (PEU-UJI), la Diputació de Castelló, la Direcció General de Cooperació Internacional de la Generalitat, la Xarxa Agroecològica de Castelló (XAC), l’ONG Pankara, Justícia Alimentària, la Fundació Novessendes, Terrenae i Malaerba.

També et pot interessar

stats