La variant òmicron supera la delta abans de Nadal a l'àrea metropolitana de València

L’anàlisi de mostres en aigües residuals a l’àrea metropolitana de València, amb més densitat de població, mostra que les restes de delta han desaparegut

Els tècnics apunten que la variant Òmicron ja ha superat a la Delta a la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

Un mes després que l'OMS alertara de l'aparició d'òmicron, aquesta variant de covid ja és la dominant a l'àrea amb major densitat de població de la Comunitat Valenciana. Així ho han confirmat a À Punt Notícies els tècnics de l'IATA, l'organisme que analitza regularment la presència del coronavirus, després de comprovar les últimes mostres obtingudes de la depuradora de Pinedo: la variant delta ha desaparegut de les aigües residuals. 

Les instal·lacions depuren l'aigua de dèsset municipis de l'àrea metropolitana de València, entre els quals està la mateixa capital. Entre el 29 de novembre i el 5 de desembre el 100% de les mostres analitzades eren de la variant delta. Una setmana després, entre el 6 i el 12 de desembre, l'òmicron va aparéixer en un 3,7% dels casos. 

Les mostres d'aigua que han recollit aquesta setmana s'han començat a seqüenciar per a identificar quina és la variant que ha desplaçat la delta. Tot i que els resultats oficials no es coneixeran fins a la setmana que ve, els tècnics s’han mostrat convençuts que serà l'òmicron. 

Per als experts, el predomini d'aquesta variant a l'àrea metropolitana de València és un avís de l’impacte que òmicron tindrà a tota la Comunitat Valenciana al llarg de les pròximes setmanes, una expansió que també s’ha posat de manifest a la resta de l’Estat. 

També et pot interessar

stats