La variant òmicron representa el 23% dels contagis a la Comunitat Valenciana

Un estudi del Ministeri de Sanitat apunta que té més transmissibilitat i una major fuita immune

Què pot passar amb la variant òmicron a la Comunitat Valenciana
Imatge d'arxiu d'un conjunt de mostres de covid

La variant òmicron de la covid representa el 23% dels contagis en la Comunitat Valenciana. Així ho reflexa l'última actualització de la situació epidemiològica de les variants del SARS-CoV-2 a Espanya, publicada aquest dilluns pel Ministeri de Sanitat, a partir d’un estudi amb una mitjana de 1301 seqüències setmanals.

Segons aquest estudi, omicron és ja la variant dominant a Madrid (amb un 55,4% dels contagis) i a les Illes Canàries (amb el 54,8%), la setmana del 13 al 19 de desembre. L’autonomia amb menys casos d’òmicron és Andalusia, amb el 3,1%. L'informe també ha revelat que la variant representa el 20,5% de les mostres analitzades per Sanitat en tot Espanya durant aquesta setmana. 

"A Espanya, s'ha passat molt ràpidament de detectar els primers casos associats a viatgers procedents del sud d'Àfrica, a detectar casos lligats a transmissió comunitària”, ha apuntat el ministeri.

Els experts de Sanitat han al·legat que l'expansió d’òmicron és "ràpida en nombrosos països en tot el món". També a Espanya en les últimes setmanes. En qualsevol cas, Sanitat ha apuntat que "les dades són encara molt escasses per a determinar el verdader impacte de la variant en les característiques epidemiològiques de la infecció, però els estudis preliminars apunten a més transmissibilitat i una major fuita immune". 

També et pot interessar

stats