Valtònyc sobre Hasél: “És una vergonya, no pot ser que en una democràcia tanquen els artistes a la presó per cançons”

El raper mallorquí assegura en À Punt que no tornarà a Espanya perquè “no vol entrar a la presó set anys i mig”.

VÍDEO | Valtònyc sobre Hasél: “És una vergonya, no pot ser que en una democràcia tanquen els artistes a la presó per cançons”

El raper Hasél havia d'haver entrat a la presó divendres passat per a complir la condemna per enaltiment de terrorisme i injúries a la Corona. Els Mossos l'han traslladat aquest matí des del rectorat de la Universitat de Lleida fins al centre penitenciari. Camí diferent és el que va seguir Valtònyc, el raper mallorquí condemnat a tres anys i mig pels mateixos delictes. Al maig va fugir a Brussel·les, des d'on ha valorat a À Punt la detenció de Pablo Hasél.

Segons Valtònyc, els jutges donen a entendre que “Espanya no és una societat prou madura democràticament”. El raper fugit de la justícia no entén i considera “increïble” que agafen les cançons “com un context real i no sàpien diferenciar-lo d'una declaració a un mitjà de comunicació o un discurs polític”. Per això afirma que per a qualsevol ciutadà europeu el que passa a Espanya “és una vergonya, no pot ser que en una democràcia es tanquen artistes a la presó per cançons”.

Valtònyc considera que és un mal endèmic d'Espanya i els seus governants, amb nombrosos exemples, al seu parer, i assegura que no tornarà perquè “no vol entrar a la presó set anys i mig” i perquè ja no li interessa viure “en aquest país”.

També et pot interessar

stats