La Vall d’Ebo, preparada per a tornar a rebre turistes

El devastador incendi de l’agost ha provocat que es perden totes les reserves del pont de desembre

La Vall d’Ebo, preparada per a tornar a rebre turistes / À Punt NTC

Els pobles afectats pels grans incendis d'aquest estiu i que viuen, en part, del turisme rural, no volen caure en l'oblit. Un equip d’À Punt Notícies ha visitat la Vall d'Ebo (Marina Alta), que se sent preparada perquè els turistes tornen.  

Perdre el paisatge ha sigut perdre el turisme en aquest municipi de la Marina Alta. Des de les cases rurals lamenten que han perdut totes les reserves que tenien per al pont de desembre. 

A més de les 12.000 hectàrees de bosc, el foc va destruir bona part de l'agricultura. Però ara, tres mesos després, aquest poble d'origen morisc se sent més que preparat per a tornar a rebre els turistes, que poden allotjar-se en alguna de les tres cases rurals.

Entre la part cremada hi ha zones d'arbrat que es van salvar. Senders com el PR 58 Pego-l'Atzúbia-Vall d'Ebo s'han netejat d'arbres caiguts i s'ha reposat la senyalització cremada. “Hi ha zones que no s’han vist afectades pel foc i tenen també el seu encant”, assegura el cap de bombers Pepe Cerdà. 

La Vall d’Ebo és un poble xicotet i acollidor, on la tranquil·litat i la desconnexió són els grans atractius. Després de les flames, el municipi no vol caure en l'oblit. 

També et pot interessar

stats