Els municipis afectats pels incendis de Begís i la Vall d'Ebo rebran 4,5 milons d'euros del Consell

La Comissió de Seguiment i Coordinació de Postemergència, presidida per Josep Maria Àngel, ha donat el vistiplau al projecte de decret d'ajudes

Veïns i veïnes de Begís tornen a casa i comproven l'estat de les seues cases després del foc
Veïns i veïnes de Begís tornen a casa i comproven l'estat de les seues cases després del foc / Biel Aliño (Efe)

La Comissió Interdepartamental per al Seguiment i Coordinació de la Postemergència ha proposat adjudicar vora 4,5 milions d'euros a 34 municipis afectats pels incendis d'aquest estiu que han tramitat correctament les peticions a través de les dues oficines de resposta integral a les emergències que es van obrir a Begís (Alt Palància) i la Vall d'Ebo (Marina Alta). En concret, els damnificats per l'incendi de Begís rebran més de 3,2 milions i els municipis afectats pel foc que es va originar a la Vall d'Ebo més de 800.000.

La comissió ha aprovat el projecte de decret d'ajudes sol·licitades pels municipis i l'ha traslladat al Consell perquè finalitze la tramitació de les subvencions.

Els municipis afectats per l'incendi forestal de Begís rebran 3.229.598 euros i els de la Vall d'Ebo, 866.431 euros. S'hi proposen 3.394 euros per a l'incendi de Calles, 194.009 euros per al de les Useres, 1.698 per al d'Olocau i per al de Venta del Moro s'han estimat 132.264 euros.

La Comissió de Seguiment i Coordinació de Postemergència, presidida pel secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Josep Maria Àngel, ha donat el vistiplau al projecte de decret d'ajudes, després del procés d'avaluació fet per les dues oficines que han tramitat els expedients.

Les ajudes es destinaran a reparar els danys produïts pels incendis en infraestructures i béns públics, en instal·lacions i infraestructures agràries o en altres sectors econòmics diferents dels forestals.

També et pot interessar

stats