Els valencians practiquen sexe huit vegades al mes

Així ho afirma un estudi recent sobre els hàbits sexuals, que també revela que ens estrenem al voltant dels 17 anys i que una de cada quatre persones ha sigut infidel

Dues persones tenen relacions sexuals / Shutterstock
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
22 d'abril 2023 - 15:45 Actualitzat: 04 de maig 2023 - 09:10

Accés més fàcil per a mantindre relacions sexuals, ús estés d'internet com a mitjà per a conéixer-se i una mitjana estatal de 7,6 vegades al mes. Aquestes són algunes de les tendències que reflecteix l’‘Estudi sobre hàbits sexuals 2023’ dut a terme per Diversual a partir d'entrevistes a 6.440 persones de tot l'estat espanyol. Unes dades que alguns consideren exagerades i que a altres els sembla poca cosa.

L'estudi també mostra la freqüència mensual amb la qual mantenen sexe els habitants de les diferents zones geogràfiques. La Comunitat Valenciana se situa enmig de la classificació amb una freqüència de 7,8 vegades al mes. A les comarques del nord és on més relacions sexuals es mantenen, amb una mitjana de 8,61 al mes, mentre que a les del sud el número descendeix fins a 6,93 i València supera per poc la mitjana estatal amb 8,04.

En l'àmbit estatal, la província que encapçala el rànquing és La Rioja, amb una mitjana d'11,25 vegades, i la que el tanca, Albacete, amb una mitjana de 5,90 vegades. 

L'enquesta revela que ens estrenem al voltant dels 17 anys, encara que un terç de les persones entrevistades assegura que va tindre la seua primera relació sexual amb penetració abans dels 16. Pel que fa al plaer, un 75,8% de les persones aconsegueixen l'orgasme la major part de les vegades o sempre tenint sexe en parella, mentre que un 24,2% ho aconsegueixen la meitat de les vegades, quasi mai o mai. “Continua havent-hi eixa bretxa orgàsmica: ells arriben a l’orgasme moltes més vegades que elles durant les relacions sexuals amb una altra persona”, afirma Rosa Navarro, psicòloga i sexòloga de Diversual.

A més, una de cada quatre entrevistats i entrevistades reconeix haver sigut infidel a la seua parella estable. Potser aquest número es relaciona amb les noves maneres de trobar parella sexual, ja que el 68% de les persones enquestades considera que és més fàcil actualment que en el passat. Per a això, el 70% usa internet per a lligar, amb aplicacions o a través de les xarxes socials.

També et pot interessar

stats