El 41% dels espanyols està a favor de les relacions obertes en la parella, segons el CIS

En assumptes d'amor, la majoria dels enquestats diu estar molt unit emocionalment a la parella i quasi set de cada deu assenteixen a la pregunta que l'amor "ho venç tot".

Tres persones juntes en un llit / À Punt NTC

El 41,4% dels espanyols estan d'acord que es poden tindre relacions sexuals fora de la parella i un 47,4% creu que una persona pot mantindre dues o més relacions afectivosexuals alhora.

Així ho reflecteixen els resultats de la tercera onada de l'enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) sobre relacions socials i afectives després de la pandèmia, publicat hui dimecres.

En assumptes d'amor, la majoria dels enquestats diu estar molt unit emocionalment a la seua parella i quasi set de cada deu assenteixen a la pregunta que l'amor "ho venç tot".

Un percentatge una mica més gran, el 79%, està d'acord o molt d'acord amb l'afirmació que "si s'estima veritablement, s'és fidel a la parella", encara que el 47,4% també assenyala que una persona pot mantindre dues o més relacions alhora davant del 49,7%, que sosté justament el contrari.

També és elevat el nombre d'espanyols que estan d'acord que els membres d'una parella poden compartir la relació afectiva sense conviure per a preservar la independència (66,4%).

A més, vora un 70% creu que es poden tindre relacions sexuals amb algú sense voler aquesta persona, davant del 29%, que estan en contra d'aquesta afirmació.

Els factors a l'hora de començar una relació

Quant a la importància que els enquestats donen a diferents aspectes a l'hora de començar una relació, l'atractiu físic i l'estatus econòmic no són els que més destaquen, mentre que els més rellevants, segons afirmen, són la implicació en les tasques domèstiques, la satisfacció en les relacions sexuals, la independència econòmica i el desig de tindre fills.

L'enquesta pregunta també sobre l'orientació sexual: el 90,9% es declara heterosexual; l'1,9%, homosexual; el 3,7%, bisexual, el 0,4%, asexual i el 0,8%, "una altra orientació".

El CIS detecta així mateix que, en una escala de l'u al deu, només el 0,4% es declara "completament infeliç", davant del 20,2% que sosté exactament el contrari, i un 18,5% que situa en el número 9.

Un 52,7% es declara catòlic

D'altra banda, només el 16,5% diu que és catòlic practicant, un 36,2%, catòlic no practicant, un 2,7%, creient d'una altra religió; un 13,1%, agnòstic; un 13,3%, "indiferent, no creient" i un 17%, ateu.

Quant a l'ús d'Internet, hi ha una percepció dispar sobre la repercussió en les relacions humanes: el 73% creu que disminueix la comunicació en família i el 81%, que aïlla més les persones, però un 82% sosté que les noves tecnologies han acostat familiars amb els quals no es conviu.

També et pot interessar

stats