Els valencians i valencianes es masturben més de tres vegades a la setmana

Una marca de joguets sexuals alacantina ha fet una macroenquesta pel Dia Mundial de la Masturbació, on analitzen aspectes com la freqüència en què es practica, on es fa més i durant quant de temps

El 7 de maig se celebra el Dia Mundial de la Masturbació
El 7 de maig se celebra el Dia Mundial de la Masturbació

Aquest dissabte se celebra el Dia de la Masturbació, una pràctica que fins fa relativament poc estava rodejada d'estigmes, però que durant les últimes dècades ha quedat avalada per la ciència com una de les millors maneres per a aconseguir plaer sexual de forma segura, d'autoconéixer-se i de rebaixar els nivells d'estrés i malestar.

Amb motiu d'aquesta ocasió, Diversual, una empresa en línia de joguets sexuals ubicada a Sant Joan d'Alacant, ha fet una macroenquesta per a conéixer els costums onanistes de la societat espanyola. Els l'han feta a 5.124 persones, durant el passat mes d'abril.

Així, els resultats indiquen que els ciutadans i ciutadanes de la Comunitat Valenciana es masturben una mitjana de 3,3 vegades a la setmana. Per províncies, la població que més temps dedica a aquesta pràctica és la valenciana, amb una mitjana de 3,38 vegades, seguida de l'alacantina, amb 3,3, i la castellonenca, que no arriba a tres vegades, el mínim en quasi tot Espanya, i es queda amb 2,95 vegades.

Al capdavant de les comunitats autònomes espanyoles en la recerca del plaer està Astúries, amb 3,88 vegades per setmana, seguida d'Extremadura i Castella i Lleó, i en la cua està el País Basc, amb una mitjana de 2,86, seguida de Cantàbria.

L'enquesta llança altres dades rellevants, com per exemple que el temps dedicat a la masturbació generalment és entre cinc i deu minuts, encara que hi ha una xicoteta diferència entre els homes, que empren 4 minuts i 54 segons, i les dones, que ho fan durant 5 minuts i 38 segons. A més, els homes practiquen l'onanisme una mitjana de 3,73 vegades a la setmana i les dones, 2,89.

A més, el 77,8% de les dones afirmen arribar a l'orgasme més fàcilment si utilitzen joguets i, per a fer-ho, el 82,9% utilitza la imaginació. Per contra, sols el 48,5% dels homes declaren el mateix sobre els joguets sexuals i dels enquestats, la majoria –el 61,1%– reconeix que l'estímul preferit és veure pornografia.

La diferència és molt marcada en l'edat en què s'inicia la masturbació, ja que el 90,1% dels xiquets ho fan abans dels 16 anys, en comparació al 57,4% de les xiquetes. No obstant això, les raons per a fer-ho són les mateixes: en primer lloc, per a obtindre plaer; en segon, per a relaxar-se, i en tercer, per a satisfer les seues necessitats.

Però si hi ha alguna cosa en què el 90% dels enquestats està d'acord és que la masturbació els afecta la vida de manera positiva, millorant l'estat d'ànim, la salut, l'energia i la productivitat, i, a més, els ajuda a conéixer la seua pròpia sexualitat.

També et pot interessar

stats