“Sexualitat per a dummies”: una campanya per a promoure la salut sexual i desmuntar estereotips

El Consell Valencià de la Joventut destaca la necessitat de "desestigmatitzar les pràctiques sexuals” i normalitzar els models de relacions 

Campanya 'Sexualitat per a dummies' del CVJ
Campanya "Sexualitat per a dummies" del CVJ / Consell Valencià de la Joventut

El Consell Valencià de la Joventut (CVJ) ha llançat la campanya "Sexualitat per a dummies: el que no t'atreveixes a preguntar a casa" amb l'objectiu de donar visibilitat a la diversitat i als diferents tipus de relacions sexuals, desmuntar els estereotips que envolten les pràctiques sexuals i promoure mètodes de prevenció i pràctiques sexuals segures entre la joventut.

"L'educació sexual és una faena pendent del nostre sistema educatiu i aquesta falta d'informació és suplida a través de la pornografia", ha alertat la cap d'Acció Social del CVJ, Sonia Gil. "Com a conseqüència, ens trobem amb una joventut amb escassos recursos per a gaudir de la seua vida sexual de manera plena i segura", ha afegit.

Aquesta acció de sensibilització i informació, organitzada amb motiu del Dia Europeu de la Salut Sexual que se celebra aquest dilluns, busca acabar amb els estereotips que envolten les relacions d'acord amb els rols de gènere o l'orientació sexual.

Així mateix, Gil ha destacat la necessitat de "desestigmatitzar totes les pràctiques sexuals, desmuntar el 'coitocentrisme' i normalitzar els models de relacions afectivosexuals més enllà de la monogàmia".

Les infeccions de transmissió sexual, com la gonorrea, la clamídia, la sífilis o el virus del papil·loma humà, han multiplicat la seua incidència a Espanya en les últimes dècades, segons les dades facilitades pel Ministeri de Sanitat i el Ministeri de Ciència i Innovació en l'informe "Vigilància epidemiològica de les infeccions de transmissió sexual a Espanya, 2018", actualitzat el 2020.

"Les expertes ens diuen que la falta d'educació sexual o la falta de percepció de risc són alguns dels factors que s'amaguen darrere de l'augment de les infeccions de transmissió sexual", apunta Gil. 

La campanya inclou diverses accions en les xarxes socials, amb píndoles informatives sobre tipus de relacions afectivosexuals o la manera d'emprar els diferents mètodes de protecció contra les infeccions de transmissió sexual (ITS). 

També et pot interessar

stats