Valencians i valencianes busquen en la loteria de Reis la sort esquiva de la Grossa de Nadal

El primer premi ha caigut al llarg de la història en trenta-huit ocasions a la Comunitat Valenciana

Un dels bombos de les boles del sorteig
Un dels bombos de les boles del sorteig / Shutterstock

Els valencians i les valencianes aspiren aquest divendres a rescabalar-se en el sorteig de la loteria de Reis de l'esquiva sort de la Grossa de Nadal. En aquesta edició s’hi han jugat una mitjana 22,95 euros, sis punts per damunt de la despesa espanyola i només per darrere dels asturians i els castellanolleonesos.

El primer premi del sorteig extraordinari de Reis, el segon més important de la Loteria Nacional, ha caigut al llarg de la història en trenta-huit ocasions a la Comunitat Valenciana: vint-i-nou a la província de València, sis a la província d'Alacant i tres en la de Castelló.

Segons les dades de consignació de loteria facilitades per Apostes i Loteries de l'Estat, a falta que es tanque definitivament la venda, la Comunitat Valenciana és la comunitat autònoma amb la consignació més alta per al sorteig d'aquest 6 de gener, un total de 116 milions d'euros, i amb més dècims emesos, 580.344.

700 milions d'euros en premis

El sorteig d'aquest dia de Reis repartirà 700 milions d'euros en premis —el 70% de l'emissió—, i el primer premi està dotat amb dos milions d'euros per sèrie, és a dir 200.000 euros al dècim.

El segon serà de 750.000 euros per sèrie (75.000 euros al dècim) i el tercer, de 250.000 euros per sèrie, amb el que els premiats amb un dècim d'aquest últim es veuran compensats amb 25.000 euros i no tindran la retenció del 20% de Hisenda perquè només hi tributen els premis superiors a 40.000 euros.

El sorteig de Reis se celebrarà a les 12 del matí al saló de sortejos de Loteries i Apostes de l'Estat i es farà, com és habitual, pel sistema de bombos múltiples. Els xiquets i xiquetes de Sant Ildefons seguiran el guió establit per a aquest sorteig que sol durar una mitja hora. 

Els supersticiosos han de saber que el número zero és la terminació favorita del primer premi en la història d'aquest sorteig perquè ha eixit en 22 ocasions, seguida pel set (14 vegades), el quatre i el cinc (12 en cada cas), i el dos (en 11 sortejos). El tres, no obstant això, només ha sigut l'afortunat sis anys.

També et pot interessar

stats