Els valencians, els espanyols més sensibles al canvi climàtic

Només un 7,4% de la població es manifesta obertament negacionista

La societat valenciana és la més conscienciada sobre el canvi climàtic, segons un estudi / À Punt NTC

Un informe de la Fundació Axa situa els valencians com els espanyols més sensibles davant del canvi climàtic. Segons l'estudi, el que més preocupa la ciutadania de la Comunitat Valenciana són els fenòmens meteorològics extrems, potser perquè els patim molt sovint i en primera persona, com les borrasques amb nom propi, els incendis de sisena generació i les onades de calor, entre molts altres, cada vegada més intensos i més freqüents.

Josep Alfonso, director general de la fundació, ha explicat que "som els menys negacionistes respecte a la mitjana nacional". Només un 7,4% de la població ho és. Els valencians, majoritàriament, situem el canvi climàtic com el principal problema de la humanitat, segons apunta Lourdes Carmona, autora de l'estudi. "Els valencians es mostren molt més preocupats pel canvi climàtic que per les guerres o el terrorisme", ha apuntat.

En concret, el que més preocupa són els episodis amb efectes immediats, com les pluges torrencials i la calor. La societat apunta al principal responsable d'aquestes alteracions climàtiques: l'ésser humà. Consideren que s'han de prendre mesures urgents, com més aviat millor, sobretot pensant en les futures generacions. Hi ha un consens majoritari: és treball de tots i totes conservar el planeta.

També et pot interessar

stats