València vol provar a l'abril la setmana laboral de quatre dies i 32 hores

La Cambra de Comerç valora l'estudi de passada, mentre que entre els treballadors i les treballadores tots són dubtes

València vol provar a l'abril la setmana laboral de quatre dies i 32 hores / À Punt NTC

Es reobri el debat de la jornada laboral de quatre dies. L'alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat que la ciutat farà una prova pilot de la setmana laboral de quatre dies i 32 hores. La prova es faria entre el dilluns 10 d'abril i el dilluns 1 de maig de 2023 per a veure quina resposta té aquesta experiència. 

Plantegen traslladar la condició de dia no laborable de la festivitat local de Sant Vicent Màrtir al mes d'abril perquè, amb aquest trasllat, el mes tindria quatre setmanes completes de quatre dies laborables. En cap cas afectaria la festa de Sant Vicent perquè el 2023 cau en diumenge.

Es tracta d'un primer contacte sobre la reducció de la jornada laboral i en els pròxims dies es reunirà també amb els sindicats. Segons l'alcalde, la prova pilot permetrà investigar i avançar a reduir la jornada laboral, "un pas avant per a qualsevol treballador".

Ribó s'ha reunit amb el president de Cambra València, José Vicente Morata, i la presidenta de CEV-València, Eva Blasco, als qui ha traslladat la possibilitat de posar en marxa a València l'experiència pilot. En les dates proposades, coincideix que hi ha tres dilluns que no es treballa: dilluns de Pasqua, Sant Vicent Ferrer i el Dia del Treball.

De moment la Cambra de Comerç valora l'estudi de passada i entre els treballadors i treballadores tots són dubtes. En declaracions a Les notícies del matí, José Vicente Morata entén que ara les prioritats són altres, però l'estudi pot ajudar a pensar en el futur. “L’empresariat ara només pensa en l’energia i la inflació”, ha dit. 

Mentrestant, el carrer ho valora per sectors, per condicions i per molts altres aspectes. De moment, la Conselleria d'Economia Sostenible ja ha obert des de finals d'agost el termini perquè les empreses demanen ajudes de fins a 9.000 euros per treballadors que reduïsca a 32 hores la setmanal laboral. 

També et pot interessar

stats