Ribó proposa que els treballadors de València tinguen un mes la setmana laboral de 32 hores

L'alcalde ha explicat en el Four Day Week International Summit que seria una experiència pilot per a avaluar l'impacte que tindria en la productivitat, l'economia, la mobilitat o la salut de les persones

Intervenció de l'alcalde de València, Joan Ribó
Intervenció de l'alcalde de València, Joan Ribó / Twitter: @FourSummit

Els treballadors de la ciutat de València podrien gaudir durant un mes de les 32 hores setmanals laborables. Això és el que ha plantejat l'alcalde, Joan Ribó, en l'obertura de les jornades sobre la setmana laboral de quatre dies que reuneix experts i líders polítics i sindicals de tot el món.

L'alcalde ha explicat que seria una experiència pilot que serviria per a avaluar l'impacte que tindria en la productivitat, l'economia, la mobilitat o la salut de les persones.

"L'experiència de València marcaria el full de ruta del futur laboral i els drets de les persones a un treball digne i de qualitat que permeta conciliar i millorar-ne el benestar", ha afegit.

Ribó ha reconegut que el projecte, que es faria colze a colze amb la Generalitat, hauria d'anar precedit d'un gran acord i, per això, ha anunciat l'obertura d'un procés de diàleg amb els agents socials, les entitats veïnals i les institucions.

Festius en divendres

D'altra banda, l'alcalde de València Joan Ribó proposa que els dies festius del calendari que caiguen en dilluns, dimarts, diumenge, etcètera, passen a gaudir-se un divendres.

Baldoví destaca un projecte "pioner en el món"

El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha valorat que València "està sent referent estatal i mundial" en innovació i a possibilitar experiències, al mateix temps que s'ha mostrat orgullós que la Generalitat siga la primera administració "en tot el món" que posa en marxa un programa pilot sobre aquest assumpte.

Baldoví ha esmentat que "ja hi ha experiències" en empreses que apliquen la jornada laboral de quatre dies i ha posat com a exemple el grup Compromís. "Treballem menys dies, però quan treballem ho fem molt intensament. La gent de Compromís en el Congrés és molt feliç".

En qualsevol cas, Baldoví ha aplaudit la iniciativa de Labora i el projecte que ha anunciat Joan Ribó per a València.

Cimera internacional de la setmana laboral de quatre dies

La vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, el líder de Més País, Íñigo Errejón, el responsable de l'àrea econòmica de Podem i secretari d'Estat, Nacho Álvarez, la vicepresidenta valenciana, Mónica Oltra, i els secretaris generals de CCOO i UGT, Unai Sordo i Pepe Álvarez, respectivament, són alguns dels que participen en aquest congrés internacional dedicat a la proposta de la jornada laboral de quatre dies.

L'esdeveniment Four Day Week International Summit es fa a València, una comunitat que ja ha compromés ajudes públiques, dins d'un projecte pilot, per a les empreses que voluntàriament decidisquen aplicar la setmana de quatre dies.

En l'àmbit estatal, Més País va pactar en els pressupostos generals d'enguany incloure una partida de deu milions d'euros per a fomentar en el teixit empresarial aquesta reducció de la setmana, que en cap cas comportarà pèrdua de sou per als treballadors.

Per la seua part, la titular de Treball ja ha considerat en diverses ocasions la necessitat d'avançar cap a una major flexibilitat horària a l'hora de plantejar opcions de reducció de la jornada.

Yolanda Díaz i Mónica Oltra, dirigent de Compromís, tancaran la jornada d'aquest divendres, just després de la intervenció dels dos líders sindicals.

També et pot interessar

stats