València es torna a mobilitzar per a demanar "la fi del genocidi a Palestina i del comerç d'armes amb Israel"

Altres municipis valencians com Alacant, Sagunt o Vila-real també s'han sumat a esta sisena mobilització estatal

Sisena manifestació estatal de la Rescop a Palestina
Sisena manifestació estatal de la Rescop a Palestina / À Punt NTC

València i altres onze municipis valencians celebren este cap de setmana la sisena mobilització estatal convocada per la Rescop (Xarxa Solidària contra l'Ocupació de Palestina) per a demanar "la fi del genocidi a Palestina i de les relacions i el comerç d'armes amb Israel".

Al cap i casal la manifestació, que ha comptat amb una participació de vora mil persones, ha començat al carrer Xàtiva este dissabte a les 19 hores, davant de la plaça de bous.

"És important destacar que hi ha armes de l'estat espanyol que estan massacrant a xiquets palestins des de fa nou mesos", ha denunciat Jorge Ramos, professor d'història contemporània i membre del BDS País Valencià. "La clau seria deixar de comprar i vendre armes a Israel", ha afegit.

A més, com la concentració coincideix en el mateix cap de setmana que el dia de l'Orgull, des de l'organització han volgut denunciar el pinkwashing israelià. "Israel intenta vendre's al món un país democràtic i avançat, però allà hi ha una repressió específica contra el col·lectiu LGTBIQ+", ha manifestat Ramos.

Alacant va celebrar la concentració este passat divendres, començant a les escales del Jorge Juan, mentre que Castelló de la Plana ho farà dilluns que ve a les 19 hores a la plaça de Santa Clara de la ciutat.

També et pot interessar

stats