Una cadena humana multitudinària exigeix a València la fi del “genocidi i la neteja ètnica” a Palestina

Segons la plataforma València amb Palestina, que reuneix més de cent entitats, vora 5.000 persones es mobilitzen al passeig marítim de la ciutat, seuperant totes les previsions

La cadena humana per Palestina d'este diumenge al passeig marítim de València
La cadena humana per Palestina d'este diumenge al passeig marítim de València / À Punt NTC

Una cadena humana per “una Palestina lliure” ha reunit este diumenge vora 5.000 persones, segons l'organització, des del passeig marítim de la Malva-rosa de València fins a la platja de la Patacona en una mostra de solidaritat intergeneracional amb el poble palestí. En un ambient festiu, l’acte, que ha superat totes les previsions de l'organització, ha estat acompanyat de música de dolçaina i tabalet i s’han corejat múltiples consignes de suport a Palestina.

La mobilització, que simbolitza “el compromís indestructible contra el genocidi i la neteja ètnica que pateix el poble palestí”, segons l’organització, la plataforma València amb Palestina, ha cobrat especial rellevància davant de la recent orde d'Israel d'evacuar la ciutat de Rafah, refugi per a més d'un milió de persones palestines desplaçades a Gaza durant la invasió israeliana, que s’ha cobrat vora 35.000 víctimes mortals.

"Israel insisteix a entrar a Rafah i, per això, des de fa sis dies estan tancades totes les fronteres i no entra ni menjar ni ajuda humanitària a Gaza. De manera que, novament, un milió i mig de persones estan patint un embargament total, mentre que, a més, Israel continua bombardejant la zona", ha relatat en declaracions a À Punt Notícies Adel Al-Sheik, president de la comunitat palestina a València. "Cada minut és greu. El món està parlant, però necessitem que actue", ha matisat Al-Sheik.

"Els valencians i valencianes estem hui ací demanant un alto el foc permanent perquè el que està passant a Gaza ja supera el que la humanitat pot tolerar", ha indicat Boutaina El Hadri, membre de la plataforma València amb Palestina. "La societat civil està demanant que es pare el genocidi i les autoritats han de prendre'n nota. Exigim al govern espanyol i a les autoritats valencianes que reclamen un alto el foc que frene el genocidi d'Israel", ha concretat.

Més d’un centenar d’entitats formen part d’esta plataforma, creada ara fa un mes, entre les quals es troben la comunitat palestina de València, CCOO PV, UGT-PV, Casa Marroc, la Coordinadora Valenciana d'ONGD, la Unió de Periodistes i la Coordinadora Feminista de València, entre altres. A banda, més de 600 persones s’han adherit a la causa a títol individual.

També et pot interessar

stats