El govern espanyol exigeix a Israel que ature l'evacuació “inacceptable” de milers de persones a Rafah

L’avís arriba després que Israel ordenara este dissabte el desplaçament forçós d'unes 300.000 persones en tota la Franja de Gaza

Els palestins desplaçats evacuen un campament després que Israel llançara una operació terrestre i aèria a Rafah
Els palestins desplaçats evacuen un campament després que Israel llançara una operació terrestre i aèria a Rafah / Hussam Al Masri (Reuters)

El govern espanyol ha exigit a Israel que cesse l'operació militar a Rafah i complisca el dret internacional humanitari, ja que considera que "l'evacuació de milers de palestins és inacceptable".

El ministre d'Afers Estrangers, José Manuel Albares, ha condemnat públicament esta actuació d'Israel i ha sol·licitat que es protegisca els civils i es garantisca l'accés d'ajuda humanitària.

"L'evacuació de milers de palestins és inacceptable. L'operació militar a Rafah ha de parar i s'ha d'evitar una crisi humanitària encara més greu. Exigim el compliment del dret internacional humanitari, la protecció dels civils i l'accés d'ajuda humanitària", ha escrit el ministre en la xarxa social X.

Sis dies després de la primera orde d'evacuació als barris dels afores de l'est de Rafah, que va afectar uns 100.000 residents, Israel ha decretat este dissabte l'eixida de la població civil assentada en els campaments de Rafah i Shabura, i els barris d'Adari i Geneina, avançant així cap al centre de la ciutat.

En total, este dissabte Israel ha ordenat el desplaçament forçós d'unes 300.000 persones a tot Gaza, tant en diversos punts del nord com al sud de la Franja, en paral·lel a l'expansió de la seua operació militar a Rafah.

També et pot interessar

stats