València tindrà en Falles 71 punts violeta distribuïts per la ciutat

Estaran actius del 15 al 19 de març per a atendre, informar i sensibilitzar sobre les diferents formes de violència masclista

La regidora d'Igualtat de l'Ajuntament de València, Lucia Beamud, durant la presentació del dispositiu de Punts Violeta per a les Falles 2022
La regidora d'Igualtat de l'Ajuntament de València, Lucia Beamud, durant la presentació del dispositiu de Punts Violeta per a les Falles 2022 / Junta Central Fallera

L'Ajuntament de València instal·larà durant les Falles del 2023 sis punts violeta —envelats d'informació, sensibilització i prevenció de les agressions masclistes— distribuïts per la ciutat, i n'habilitarà 65 més en comissions falleres, entitats veïnals i associacions ciutadanes. En total n’hi haurà 71, quinze més que durant les Falles del 2022

Del 15 al 19 de març hi haurà punts violeta a les places de l'Ajuntament, del Mercat, de Cánovas del Castillo i del Doctor Landete, així com a l'esplanada de la plaça de bous, i a la zona enjardinada on es creuen l'avinguda Blasco Ibáñez i el carrer Manuel Candela.

Així mateix, puntualment, els dies 10 i 11 de març, hi haurà un altre Punt Violeta en els concerts de Falles, que enguany tornen al passeig de l'Albereda, mentre que les comissions falleres, entitats veïnals i associacions ciutadanes n’habilitaran 65 durant totes les festes.

La regidora d'Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI, Lucía Beamud, ha explicat que els Punts Violeta “són fruit del compromís inequívoc de la ciutadania de València amb la lluita per a combatre les violències masclistes”, mentre que ha resultat que aquest assumpte ha de ser comú a totes i tots.

Cada punt violeta comptarà amb tres professionals: agents i promotores d'igualtat, psicòlogues, i treballadores o educadores socials, que portaran jupetins identificatius, i s'instal·laran en una carpa de 3x3 metres il·luminada amb una taula informativa amb fullets i xapes.

Respecte als Punts Violeta de sensibilització, Beamud ha indicat que enguany hi haurà en les 50 comissions falleres i associacions que ja han sigut formades i han rebut materials en anys anteriors, i en altres 15 comissions falleres i associacions que s'han unit enguany i que rebran la formació de dues hores i els materials aquesta setmana.

Així, enguany hi haurà 65 punts de sensibilització on es podran previndre i atendre situacions de violència masclista en qualsevol de les seues formes que puguen ocórrer a l'entorn d'aquestes falles o associacions, i que derivaran correctament les dones que les patisquen als recursos adequats, segons ha destacat la regidora.

Beamud ha explicat que els punts violeta són àmbits pròxims a la ciutadania, atés que estan a peu de carrer, i poden oferir informació de forma molt directa per a actuar davant situacions de violència o discriminació, amb pautes i telèfons d'urgències. La iniciativa es du a terme en coordinació amb la Regidoria de Protecció Ciutadana, per la qual cosa tots els punts violeta de l'Ajuntament estaran situats prop d’un punt de control del Grup GAMA de la Policia Local de València.

També et pot interessar

stats