València sabrà aquest dimecres si és la capital europea de la innovació 2022

La ciutat competeix amb la mancomunitat Aís-Marsella-Provença Métropole, de França, i la ciutat d'Espoo (Finlàndia)

La ciutat de València opta a la distinció pels procediments innovadors
La ciutat de València opta a la distinció pels procediments innovadors / À Punt NTC

La ciutat de València entra en el temps de descompte per a saber si pot alçar-se com a capital europea de la innovació d’enguany, poc més d’un mes després d’aconseguir el reconeixement de capital verda europea per a l’any 2024.  L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat del regidor d’Innovació, Carlos Galiana, i la resta de la delegació valenciana assisteixen a la cerimònia oficial de l’entrega dels guardons que tindrà lloc a Brussel·les, Bèlgica.  

València està nominada, juntament amb la mancomunitat Aís-Marsella-Provença Métropole, de França, i la ciutat d'Espoo (Finlàndia). Els premis també reconeixen la ciutat europea innovadora, a la qual opten Aveiro (Portugal), Haarlem (els Països Baixos) i Magúncia (Alemanya).

La distinció de capital europea de la Innovació té com a objectiu donar suport a les bones pràctiques en innovació implementades per les ciutats europees en matèria de governança, experimentació, impuls de la innovació i tecnologia.

La ciutat guanyadora rebrà un premi d'un milió d'euros destinat a reconéixer les pràctiques innovadores de la ciutat, elevar el nivell internacional i millorar la capacitat com una urbs model en innovació. Les ciutats classificades en segon i tercer lloc rebran 100.000 euros cadascuna.

Reconeixements internacionals

Enguany, València ha gaudit del reconeixement de capital mundial del disseny. El 2024 serà la capital verda europea i el 2026 acollirà els Gay Games. Ara espera sumar una condecoració més.  

També et pot interessar

stats