El festival Valencia Summer Colors enceta el compte arrere per als Gay Games 2026

La plaça de l’Ajuntament serà l’escenari aquest dissabte de la presentació de la Fundació València Diversitat

Què són els Gai Games?
Imatge de la candidatura de València per als Gay Games 2026

La plaça de l’Ajuntament de València acull aquest dissabte la presentació de la Fundació València Diversitat, l’entitat encarregada de promoure, organitzar i celebrar els Gay Games que tindran lloc el 2026 al Cap i Casal.

El regidor d’Esports, Javier Mateo, ha destacat que si València ha estat triada entre totes les candidatures presentades és “pels valors que la representen: som una ciutat tolerant i inclusiva, un lloc on totes les persones, sense excepció, poden gaudir d’una amplíssima oferta cultural, esportiva i d’oci” i no ha dubtat d'afirmar que aquests “seran els millors Gay Games de la història”.

En l’acte que suposa el tir d’eixida d’aquest acte, Mateo estarà acompanyat de l’alcalde en funcions, Carlos Galiana, la regidora d’Igualtat, Polítiques de Gènere i LGTBI, Lucía Beamud, i altres membres de l’equip de govern.

La presentació de l’entitat tindrà lloc durant el Valencia Summer Colors, una festa presentada per Tracy Pop, on hi haurà les actuacions musicals de Rosa López, Las Fellini, María Jesús y Su Acordeón i Juanjo Martín, entre d’altres. L’acte començarà a les 18:00 hores i acabarà a les 2 de la matinada.

Un 5% de la recaptació de la festa anirà destinada a CALCSICOVA, la Coordinadora d’Associacions de VIH i Sida de la Comunitat Valenciana, per tal de col·laborar amb un col·lectiu que “ha estat especialment afectat per la pandèmia”, segons ha manifestat l’organització.

Els Gay Games se celebraran els mesos de maig i juny del 2026 a València i es preveu que participen unes 15.000 persones en les competicions, amb 36 modalitats esportives. 

Quant a l’impacte econòmic d’aquesta celebració internacional, i prenent com a referència seus anteriors on s’han celebrat, com ara París o Amsterdam, s’espera superar els 130 milions d’euros i l’arribada d’uns 100.000 visitants.

També et pot interessar

stats