València acollirà els Gay Games 2026

La ciutat ha sigut triada per davant de Munic a Alemanya i Guadalajara a Mèxic

Els Gay Games 2026 se celebraran a València

La ciutat de València ha sigut escollida per davant de Munic a Alemanya i Guadalajara a Mèxic, per a acollir els Gay Games 2026. Una cita històrica que suposarà un impuls social i econòmic molt important no només per al Cap i Casal sinó també per a totes les comarques del voltant.

Els Gay Games són un esdeveniment esportiu i cultural internacional que se celebra cada quatre anys i un dels esdeveniments esportius i culturals més rellevants del món. Els principis bàsics són la participació, la inclusió i la diversitat.

Els primers Gay Games van tindre lloc a la ciutat de San Francisco l'any 1982 i des d'aleshores s'han celebrat cada quatre anys en altres seus com Vancouver, Nova York, Amsterdam, Sydney, Chicago, Colònia, Cleveland i París. A més, la cita de 2022 serà a Hong Kong.

Així, els Gay Games 2026 se celebraran entre els mesos de maig i juny de 2026 i hi participaran més de 15.000 persones que competiran en fins a 36 modalitats esportives en més de 30 seus diferents. Però els Gay Games van més enllà. Paral·lelament a la celebració de l'esdeveniment, s'organitza tota una sèrie d'exhibicions artístiques i culturals per a fomentar la igualtat.

Entre els principals reclams que havia presentat la ciutat de València per a la candidatura destacaven la gran quantitat de dies de sol a l'any, una fàcil accessibilitat als serveis de mobilitat nacional i internacional, sostenibilitat, amb una gastronomia única, accessible per a tots els pressupostos, de contrastos, amb una vida nocturna emocionant i, sobretot, segura per a la pràctica de l'esport i l'oci.

També et pot interessar

stats