València permet que, qui treballe a la via pública, es refugie de la calor a les dependències municipals

L’objectiu d’aquest servei és ajudar aquestes persones permetent que es posen a l’ombra i s’hidraten, davant de les altes temperatures que registra la ciutat

Un treballador de l'obra s'hidrata durant l'onada de calor
Un treballador de l'obra s'hidrata durant l'onada de calor / À Punt NTC

L’alcalde de València, Joan Ribó, a través d'un ban, ha posat les dependències municipals a disposició de totes aquelles persones que treballen a la via pública i tinguen “símptomes d'alteració de les seues constants vitals a causa de les altes temperatures”.

Un servei que es prestarà durant les hores en què les dependències estiguen obertes al públic i que busca ajudar els treballadors i treballadores permetent-los posar-se a l'ombra i hidratar-se, per “millorar, en la mesura que siga possible, les seues condicions de treball”, ha explicat l'alcalde.

Aquesta mesura es pren per a combatre l'amenaça que suposen per a la salut de les persones les altes temperatures que s'estan registrant a la ciutat de València, una amenaça que incideix de manera més acusada en les persones que treballen a la via pública i que en moltes ocasions no tenen un lloc on resguardar-se del sol.

Segons diu el ban, superar la temperatura corporal contribueix directament a empitjorar les condicions vitals i, fins i tot, a vegades, pot ser causa directa de mort, i per això s’ha pres aquesta decisió.

El ban també agraeix als treballadors i treballadores municipals la col·laboració per a assistir les persones que necessiten assistència, i sol·licita la implicació dels agents socials i de la resta de la ciutadania per a previndre la salut de les persones durant l'època estival.

També et pot interessar

stats