Més de 800 requeriments d'inspecció en empreses valencianes per incomplir el risc de colp de calor

Inspecció de Treball recorda que el risc d'exposició de les persones treballadores a les altes temperatures és “perfectament previsible”

Imatge d'arxiu d'un jardiner
Imatge d'arxiu d'un jardiner / À Punt NTC

Inspecció de Treball ha realitzat des del mes de juny a la Comunitat Valenciana un total de 806 requeriments per incompliment de la normativa sobre risc de colp de calor, dins de la campanya de prevenció que desenvolupa a l'estiu.

En concret, l'organisme ha remés 13.186 cartes de caràcter informatiu a les empreses en què els indica com han de procedir i han dut a terme 906 inspeccions. La llei de prevenció de riscos laborals estableix que les companyies han d'avaluar el risc que puguen tindre els treballadors i treballadores per al desenvolupament de la seua activitat.

La campanya, entre juny i agost, va dirigida a activitats com la jardineria, la recollida de residus, la neteja viària, els hivernacles, el sector agrari, la construcció, les bugaderies industrials, les tintoreries i l'hoteleria. Són activitats on l'exposició a altes temperatures és més elevada, independentment que durant l'estiu el factor temperatura és revisat en totes les visites dels inspectors als centres de treball.

"El risc d'exposició de les persones treballadores a les altes temperatures és perfectament previsible", ha recalcat la directora general de Treball, Elvira Ródenas, que adverteix que les empreses que no tinguen en compte les mesures de prevenció per a evitar el risc de colp de calor poden tindre multes importants. En concret, la infracció es considerarà greu i la multa podrà anar dels 2.451 als 49.180 euros, mentre que si s'entén que és molt greu podria oscil·lar entre 49.181 i 983.736 euros.

Al juny es van comunicar quatre parts d'accidents laborals per altes temperatures a la Comunitat Valenciana, un d'ells greu a Calp (Marina Alta) que va afectar un empleat de jardineria. Els altres tres van ser lleus i es van produir en obres de construcció.

També et pot interessar

stats