València habilita un centre d'emergències per a persones sense llar davant l'onada de calor

L'Ajuntament es prepara per a un dia amb temperatures extremes i recorda que hi ha més de 800 fonts abeurador en els carrers i 25 d'aigua refrigerada

Una dona beu d'una botella d'aigua
Una dona beu d'una botella d'aigua / Ajuntament de València

L'Ajuntament de València habilitarà aquest dijous el Centre d'Emergències Socials (CAUS) del carrer Santa Cruz de Tenerife, gestionat per la Creu Roja, per a atendre persones sense llar davant els avisos d'elevades temperatures per a demà. S'espera un dia de calor històric a la Comunitat Valenciana.

L'alcaldessa de València en funcions i regidora de Patrimoni, Recursos Humans i Tècnics, Julia Climent, ha destacat el treball que el nou equip de govern ha realitzat "des que va arribar al consistori" davant les onades de calor, quan va actuar-se "ràpidament" sobre les fonts d'aigua potable "perquè tot el veïnat tinguera punts d'hidratació als quals acudir". En aquest sentit, ha recordat que a la ciutat hi ha 843 fonts abeurador als carrers, repartides per tots els districtes municipals, a més de les 25 fonts d'aigua refrigerada. I ha assenyalat que se n'instal·laran 21 de noves a partir de setembre.

Ha assenyalat, d'altra banda, que després de la revisió de la climatització de totes les instal·lacions municipals que es va escometre el mes de juny, per exemple als mercats "la població pot tindre més recursos on poder refrescar-se i alleujar una mica la sensació de calor i refugiar-se de les altes temperatures".

Pel que fa a la xarxa de piscines municipals, mantindrà l'horari habitual fins a completar aforament i la web municipal ofereix cada dia informació actualitzada sobre els nivells de risc per a la salut per efecte de la calor.

Per a pal·liar l'impacte de les altes temperatures, existeixen uns hàbits de prevenció entre els col·lectius més vulnerables, com les persones majors, a les quals es recomana beure abundant aigua, ingerir menjars lleugers, evitar eixir en les hores centrals del dia, utilitzar roba de colors clars, ampla i lleugera i protegir-se del sol al carrer amb gorres o caminant tot el possible per l'ombra.

El consistori recorda que, davant l'aparició de símptomes que puguen ser provocats per les altes temperatures, com la sequedat, pell enrogida, pols accelerat, maldecap, mareig o confusió, cal sol·licitar assistència mèdica.

També et pot interessar

stats