A València ja se separen el 50% dels residus

Des de la regidoria d’Ecologia Urbana parlen d’un augment “espectacular” en la recollida selectiva

El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, presenta en roda de premsa el balanç de recollida de residus de 2022
El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, presenta en roda de premsa el balanç de recollida de residus de 2022 / Ajuntament de València

L'Ajuntament de València ha detectat un “augment espectacular” en la replega selectiva de residus des del 2016, des d’aleshores s'han duplicat les xifres en passar del 27,3% el 2016 al 49,9% el 2022.

Ho ha anunciat el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, que a més de fer un balanç de l’arreplega i separació de residus, ha aprofitat per a felicitar els veïns i les veïnes.

Des de l'any 2018 s'observa una “pujada generalitzada” en tota la recollida selectiva de residus. L'increment en “especialment significatiu” pel que fa a residus orgànics, ja que en 2022 s'han recollit 36.960 tones, deu mil tones més que l'any anterior, ha detallat el consistori en un comunicat.

Des del 2015, la corba de creixement de recollida de residus orgànics és “pràcticament vertical”, en passar de les 273 tones el 2015 a les prop de 37.000 tones l'any passat. Aquestes xifres impliquen que, si el 2016 no s'aconseguia ni mig quilo de residus orgànics recollit per habitant, el 2022 se n'han aconseguit 46 per habitant.

Quant a la recollida de residus en abocadors irregulars i en solars del terme municipal, s'han arreplegat 2.148 tones, la qual cosa representa un augment del 42% respecte a l'any anterior. A més, s'han obert 286 expedients a solars privats pel seu manteniment “deficient” per a reclamar-los la neteja i s'han iniciat també 64 actes d'infracció a propietaris que finalment no han complit l'obligació de mantindre nets els seus solars.

L'edil ha ressaltat que “cada vegada hi ha més conscienciació en la ciutadania” sobre la necessitat de separar els residus i ha destacat pel seu impacte positiu l'agrupació de contenidors. Ha ressaltat la col·laboració dels habitants de la capital del Túria i els ha animat a continuar fent-ho “encara millor”.

També et pot interessar

stats