València desperta amb muntanyes de fem després del dissabte de Falles

Els operatius de neteja treballen a destall perquè la ciutat recupere l’aspecte habitual al més prompte possible

Els operaris de la neteja agranen els carrers durant les Falles / À Punt NTC

València ha despertat aquest diumenge, dia de Sant Josep, amb els carrers plens de deixalles. Gots, botelles buides i bosses de plàstic formen part del paisatge urbà, l’empremta d’una llarga nit de festa.

Però quan comença a clarejar, l’operatiu de neteja es posa en marxa. Més encara durant les Falles, en què les jornades laborals s’allarguen. "Hui estarem tot el dia, torn de matí i vesprada, seran un total de 13 o 14 hores", explica Ricardo Matuerelo, operari de neteja.

Amb l’esforç dels operatius de neteja, els carrers de València tornen gradualment a la normalitat. Zones que normalment es fan en poc temps hui s’allarguen a causa de la gran quantitat de fem que s’hi concentra.

El veïnat més matiner s’ha topetat amb la brutícia dels carrers. "He vingut amb les meues filles i està tot molt brut, no podem passar bé amb el carret", declara Joan Morales, un veí de València, a les càmeres d’À Punt Notícies. Marina Arnal, una altra veïna de la ciutat que treballa en un bar, assegura que inclús han tingut problemes per a obrir el negoci a causa del fem acumulat.

Altres persones li resten importància a aquesta cara de la festa i ho consideren normal. "Totes les capitals deuen tindre els mateixos problemes en festes", declara Àngel Bolufer, també veí de la ciutat.

Graneres, maquinària i operaris treballen a destall durant cada dia de les Falles perquè la ciutat puga recuperar l'aspecte habitual al més prompte possible.

També et pot interessar

stats