La Nit del Foc il·lumina i fa retronar la ciutat de València

Per primera vegada, els focs artificials de la vespra de Sant Josep s'han llançat des d'una nova localització al costat del Palau de les Arts

Així es va viure la Nit del Foc amb més pressupost de la història / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
18 de març 2023 - 07:01 Actualitzat: 19 de març 2023 - 08:47

El cel de València ha tornat a omplir-se aquest dissabte de llum, pólvora i color durant la Nit del Foc. L’acte amb focs artificials més esperat de les Falles tenia lloc a la una i mitja de la matinada i feia retronar la ciutat amb l'espectacle que havia preparat la Pirotecnia del Mediterráneo, que ja havia causat sensació el dissabte 11 de març amb una potent mascletà vertical.

La d'enguany ha sigut una edició marcada pel canvi de la zona de llançament dels castells, que s'han disparat al costat del Palau de les Arts. Així ho anunciava al gener Carlos Galiana, regidor de Cultura Festiva, justificant que aquest canvi permetria augmentar el pressupost i les possibilitats creatives.

A més, l'Ajuntament també destacava l'augment del pressupost en pirotècnia per a fer costat al sector, que ascendeix fins als 455.000 euros. En concret, la Nit del Foc ha passat dels 50.000 als 75.000 euros, fet que converteix la d'enguany en l'edició més cara de la història.

Pirotecnia del Mediterráneo no va defraudar amb el muntatge de "gran envergadura" que tenia preparat. Durant els 19 minuts que va durar l'espectacle es van cremar un total de 7.187 artificis pirotècnics i quasi 2.000 quilos de material pirotècnic.

També et pot interessar

stats