València decreta dol oficial per l’assassinat d’una dona presumptament per la parella

Representants polítics, institucions i el món faller han condemnat el crim

Manifestació el dia internacional de l'eliminació de la violència contra les dones davant l'Ajuntament de València
Manifestació el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones davant l'Ajuntament de València / Ajuntament de València

L'Ajuntament de València ha decretat dol oficial després de l'assassinat d'una dona de 30 anys presumptament a mans de la parella en un habitatge al barri de l’Eixample de la ciutat. El crim s’investiga com un possible cas de violència masclista i, si es confirma, es tractaria del quart feminicidi registrat a la Comunitat Valenciana i el que fa 38 a l'estat espanyol.

El consistori, en un missatge publicat en les xarxes socials, ha manifestat la "ferma condemna davant d'aquesta violència de gènere contra les dones" i ha expressat el seu condol a la família i amics de la víctima.

Segons ha informat l'Ajuntament, les banderes de tots els edificis municipals onejaran a mitja asta en senyal de dol.

Representants polítics, institucions i el món faller també han condemnat el crim. La víctima era membre de la Falla Mestre Gozalbo-Comte d'Altea i tot el món de la festa ha expressat el seu condol i suport a la família i les amistats. En aquest sentit s'han manifestat tant la Junta Central Fallera com el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana.

La Policia Nacional ha detingut la parella de la víctima, un home nascut l'any 1986, com a presumpte autor dels fets. El presumpte assassí era professor associat i impartia classes en el doble grau de Criminologia i Dret a la Universitat de València. Aquesta institució s'ha sumat a les mostres de condemna i rebuig. En concret, el Consell de Direcció de l'entitat acadèmica ha mostrat en un comunicat la "més rotunda condemna" a aquest succés.

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha comunicat, en representació de tot el Govern d'Espanya, que no descansaran en la lluita contra la violència de gènere "fins que no n'hi haja ni una menys". Montero també ha fet una crida a la ciutadania perquè estiga especialment alerta durant les festes davant "el més mínim indici de violència".