València, Castelló i Alacant, entre les ciutats espanyoles que superen els límits de contaminació

L'últim informe de qualitat de l'aire d'Ecologistes en Acció detecta almenys onze urbs per damunt del nivell de pol·lució acceptable de la Comissió Europea.

València, Castelló i Alacant, entre les ciutats espanyoles que superen els límits de contaminació
València, Castelló i Alacant, entre les ciutats espanyoles que superen els límits de contaminació

Almenys onze ciutats espanyoles, entre elles Alacant, Castelló i València, es mantenen per damunt dels límits legals de pol·lució atmosfèrica fixats per la Comissió Europea, 50 micrograms per metre cúbic per a les partícules en suspensió(PM10).

L'últim informe de qualitat de l'aire d'Ecologistes en Acció reconeix que hi ha una millora en la major part d’Espanya, excepte en les ciutats del litoral mediterrani (Alacant, Castelló, València, Barcelona i Tarragona), on la situació "es manté" o fins i tot "empitjora".

Per això, diversos municipis de la costa mediterrània han posat en marxa noves mesures enfront d'aquesta situació, com és el cas d'Alacant o Barcelona. En el cas d’Alacant es va realitzar una parada de 24 hores en les activitats del port per no contribuir a l’augment de les emissions de partícules contaminants a l'atmosfera. La paralització va concloure dijous, però s'ha tornat a instaurar aquest divendres. 

Altres ciutats com ara Castelló, València o Tarragona no han activat encara mecanismes per a combatre la contaminació, si bé València suma ja "deu dies amb nivells alts o molt alts" durant els quals s'han superat els nivells legals i les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut, segons l'informe de l'organització ecologista.

En la resta d'Espanya, les ciutats d'Avilés, Gijón, Oviedo i Madrid mantenen les restriccions al trànsit. En el cas de la Madrid, l'Ajuntament ha confirmat que dissabte desactivarà el protocol per a episodis d'alta contaminació de diòxid de nitrogen, després de tres dies sense superar els nivells de contaminació a la ciutat.

També et pot interessar

stats