València acull el XVI Congrés Internacional de l'Associació Espanyola d'Investigació sobre el Càncer

L’acte aplega més de 400 especialistes que debaten sobre els tractaments alternatius i les tècniques de detecció.

València acull el XVI Congrés Internacional de l\'Associació Espanyola d\'Investigació sobre el Càncer
València acull el XVI Congrés Internacional de l'Associació Espanyola d'Investigació sobre el Càncer

Més de 400 investigadors i científics de diferents països, com el Regne Unit, Suïssa, Portugal, els Països Baixos, Alemanya i Espanya, s’han reunit hui a València en la setzena edició del Congrés Internacional de l'Associació Espanyola d'Investigació sobre el Càncer. A llarg de les jornades, que duraran fins al dijous 8 de novembre, es programaran més de 130 comunicacions i 4 simposis educatius.

La finalitat de la trobada científica és presentar els últims avanços en investigació oncològica i debatre els possibles tractaments alternatius a la quimioteràpia i la radioteràpia. A més, entre els objectius també es troba buscar diagnòstics més eficients i menys agressius per als pacients.

Segons ha explicat el president de l'Associació Espanyola d'Investigació sobre el Càncer i cap del Servei d'Oncologia de l'Hospital General de València, Carlos Camps, “el 55% dels casos detectats es curen”, però un diagnòstic precís és clau per a derivar un pacient cap a un tractament o un altre. El càncer de pulmó i de pàncrees continuen sent els tumors més mortals, mentre que els que presenten millors dades de supervivència són els de pit i els de còlon.

Els investigadors han tornat a demanar a les administracions públiques més inversions en investigació i també que realitzen campanyes perquè la població canvie d'hàbits perjudicials, com ara el tabaquisme. Camps alerta de la incidència del càncer de pulmó en les dones pel consum de tabac, que cada vegada és major.

També et pot interessar

stats