València acull el III Congrés Mundial de Destins Intel·ligents

Amb més d'un miler d'inscrits de 45 països diferents, el congrés vol analitzar els reptes i les noves propostes del turisme

Imatge d'àrxiu de l'Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València
Imatge d'arxiu de l'Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València / Europa Press

València, que és la capital europea del turisme intel·ligent d’enguany, acull des d’aquest dilluns i fins dimecres 23 de novembre el III Congrés Mundial de Destins Intel·ligents, que se celebra objectiu analitzar els reptes i les noves propostes entorn del model turístic mundial.

Organitzat per l'Ajuntament de València en col·laboració amb el Govern d'Espanya, la Generalitat i l'Organització Mundial del Turisme i girarà entorn de qüestions com la governança, la sostenibilitat, la innovació, l’accessibilitat i la tecnologia, els cinc eixos que conformen una destinació turística intel·ligent, segons han informat fonts municipals. 

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha recordat que la Capitalitat Europea del Turisme Intel·ligent que ostenta València "és un reconeixement de la UE al treball ja fet" i ha destacat que el cap i casal acull aquest congrés des de l'experiència, perquè ja té implantat "el model de turisme que exigeix Europa".

El regidor de Turisme, Emiliano García, ha apuntat que el congrés dona l'oportunitat de mostrar els projectes que lidera la ciutat, com el Sistema d'Intel·ligència Turística, o els desenvolupats en matèria hídrica, la possibilitat d'absorció d'emissions que ofereix l'horta o el càlcul i posterior auditoria que deixa l'empremta de carboni a partir de l'activitat turística.

Antoni Bernabé, director de Visit València, ha assenyalat que aquest congrés compta amb més de 1.100 inscrits que provenen de 45 països diferents, més de 241 representants institucionals i més de 80 ponents d'empreses privades i organitzacions públiques.

Eines interactives per al nou model turístic

A més, Gómez ha explicat que també podrem viure una experiència de realitat virtual. A través del metavers i equipats amb unes ulleres de realitat virtual 3D, accedirem a una oficina d’informació turística en la qual hi haurà un avatar que oferirà un assessorament personalitzat.

"En aquest congrés també recrearan el nou model d'oficina de turisme que es vol implementar, sense taulells ni barreres arquitectòniques, però amb eines interactives que puguen millorar l'experiència dels clients", ha indicat Bernabé.

També et pot interessar

stats