Vaga d'Air Nostrum, amb 98% de seguiment i 33 vols suprimits aquest dilluns

La jornada transcorre sense incidents i la possibilitat de reubicar els passatgers afectats en altres eixides minimitza l'impacte als aeroports

Avió de la companyia valenciana Air Nostrum
Avió de la companyia valenciana Air Nostrum / Twitter: @AirNostrumLAM

La vaga de pilots convocada pel sindicat Sepla en Air Nostrum ha entrat en la tercera jornada aquest dilluns i transcorre sense incidents i amb normalitat. El seguiment per part de la plantilla és del 98% en una jornada amb 33 vols cancel·lats, segons han assegurat des de l'entitat, que aglutina a més del 70% dels pilots afectats pel conflicte laboral que ha motivat les protestes.

Tant l'empresa com el sindicat convocant han remarcat l'absència d'incidents. Des d'Air Nostrum assenyalen que la possibilitat de relocalització dels passatgers afectats en altres vols i dates ha permés la normalitat en els aeroports. El Sepla garanteix que complirà els serveis mínims de manera íntegra, a pesar que els considera desproporcionats i ha avançat que els impugnarà.

La vaga està convocada "pel bloqueig" en la negociació del conveni col·lectiu en aspectes de les condicions de treball i salarials, segons el Sepla. Per part seua, des de la direcció d'Air Nostrum van considerar a l'inici de les mobilitzacions que es tractava d'una aturada "totalment injustificada" i "especialment desproporcionada". Els pilots demanen una revisió salarial per als anys de vigència de conveni, 2022-2024, consistent en una actualització a l'IPC real per al 2022 i la quantia prevista per al 2023 i 2024. L'empresa, per la seua banda, afirma que en el procés de negociació amb la plantilla ja va oferir "una pujada salarial per als pròxims tres anys del 10% als comandants i d'un 13% als segons pilots", i subratlla que l'"increment podria ser encara més gran depenent dels resultats per objectius que també s'estan negociant".

Les jornades de vaga continuen els dies 27, 29 i 30 de desembre, a més del 2 i el 3 de gener, amb un total de 211 vols cancel·lats, que poden consultar-se en la pàgina web de l'empresa. Aquest dilluns, 26 de desembre, Air Nostrum ha suprimit 33 vols per la protesta dels pilots. En concret són trajectes amb origen a Alacant, Granada, Eivissa, Madrid, Mallorca, Menorca, Pamplona i València, però també a Tolosa, Niça, Frankfurt, Bordeus i Bolonya. Les persones afectades poden optar pel reembossament del bitllet o la reubicació en altres vols o dates, segons disponibilitat.

També et pot interessar

stats