Com ens afecten les vagues d’Air Nostrum, Vueling i Ryanair aquestes festes de Nadal?

Aquest dilluns, alguns dels vols d'Air Nostrum afectats són els que uneixen els aeroports de València i Alacant amb Madrid

Avió de la companyia Ryanair a l'aeroport de Castelló
Avió de la companyia Ryanair a l'aeroport de Castelló / GVA
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
24 de desembre 2022 - 06:30 Actualitzat: 26 de desembre 2022 - 10:32

L’aerolínia valenciana Air Nostrum es veurà afectada per una vaga de 24 hores els dies 26, 27, 29 i 30 de desembre. Convocada pel Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (Sepla), la vespra de la nit de Nadal, va afectar 39 vols, deu dels quals en aeroports valencians, però no va tindre impacte en els vols programats durant el cap de setmana de Nadal.

La companyia ha publicat en el seu web els vols cancel·lats per les parades durant la setmana vinent. Els trajectes afectats són els que uneixen els aeroports de València i Alacant amb Madrid, i el de València amb Sevilla. Aquest dilluns els vols suspesos per la vaga de pilots són 33. Es tracta de viatges amb origen a Alacant, Granada, Eivissa, Madrid, Mallorca, Menorca, Pamplona i València, però també a Tolosa, Niça, Frankfurt, Bordeus i Bolonya.

El pròxim cap de setmana, coincidint amb Cap d'Any, la vaga donarà una treva, però els dies 2 i 3 de gener també hi ha convocades dues noves jornades d’aturades.

Vueling cancel·la preventivament els vols afectats

La companyia Vueling, per la seua banda, ha cancel·lat de manera preventiva tots els vols que considerava que podrien veure's afectats per la vaga convocada pel sindicat Stavla. 

En un comunicat, l’aerolínia “garanteix” l'operativa per a tots els vols a la venda per a totes les vacances de Nadal i fins al 8 de gener, una mesura presa per a "minimitzar al màxim els efectes de la vaga".

Ryanair: dilluns tornen les aturades

La vaga es manté també entre els tripulants de cabina de la companyia aèria de baix cost Ryanair, convocats pels sindicats USO i Sitcpla. La companyia té aturades de 24 hores, cada setmana des de l’estiu passat, entre dilluns i dijous.

Aquestes cancel·lacions, per tant, no afecten el cap de setmana de Nadal ni el de Cap d’Any. La vaga s'estendrà fins al pròxim 7 de gener.

També et pot interessar

stats