Air Nostrum cancel·la 39 vols per la vaga de pilots en la vespra de Nadal, 10 dels quals són a la Comunitat Valenciana

Les protestes continuaran el 26, 27, 29 i 30 de desembre i el 2 i 3 de gener de 2023 mentre no hi haja acord

Avió de la companyia valenciana Air Nostrum
Un avió de la companyia valenciana Air Nostrum / Twitter: @AirNostrumLAM

Air Nostrum ha cancel·lat 39 vols aquest divendres per la vaga convocada pel Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (Sepla), en la vespra de la nit de Nadal. D'aquests, deu afecten aeroports de la Comunitat Valenciana.

L'aplicació dels serveis mínims decretats per la Direcció General d'Aviació Civil permetrà operar el 79% dels vols programats per als dos primers dies dels aturs convocats, segons ha detallat l'aerolínia en un comunicat.

Els vols cancel·lats es poden consultar en la pàgina web d'Air Nostrum. La companyia publicarà en el cap de setmana els vols cancel·lats per a les parades de la setmana que ve, que seran els dies 26, 27, 29 i 30 de desembre. Els dies 2 i 3 de gener també hi ha convocades dues noves jornades de vaga.

Els 39 vols cancel·lats aquest divendres corresponen a eixides des d'Alacant, Bolonya, Bordeus, Frankfurt, Granada, Eivissa, Madrid, Mallorca, Menorca, Niça, Pamplona, Tolosa i València. A la Comunitat Valenciana s'han vist afectats 10 trajectes: dos Alacant-Madrid i dos més Madrid-Alacant; dos vols Madrid-València i dos més València-Madrid; un vol de València a Mallorca i un altre Mallorca-València.

Alternatives de reembossament i reubicació

Els clients afectats per les cancel·lacions poden optar pel reembossament dels bitllets o la reubicació en vols o dates alternatives, segons disponibilitat. L'aerolínia també ha flexibilitzat les tarifes perquè els passatgers dels vols que no es cancel·len puguen canviar data si així ho prefereixen, segons ha detallat l'empresa en un comunicat.

Els clients afectats rebran un missatge d'avís de l'intermediari amb què han contractat el vol, siga Iberia o una agència de viatges. En cas de no rebre'n cap, es recomana contactar amb Serviberia o l'agència de viatges per a veure alternatives disponibles.

La revisió salarial per la inflació, al darrere de la protesta

Sepla va anunciar la setmana passada la convocatòria de vaga dels pilots pel "bloqueig" en les negociacions del conveni col·lectiu. Segons el sindicat, Air Nostrum limita al 3% la revisió salarial màxima per als anys 2023 a 2025, que consideren molt per sota de l'increment del cost de la vida.

No obstant això, Air Nostrum assegura que ja va oferir una pujada salarial per als pròxims tres anys del 10% als comandants i d'un 13% als segons pilots, que segons destaca podria ser major depenent dels resultats per objectius, que també s'estan negociant.

L'aerolínia defensa que la proposta està per damunt de la mitjana d'increment dels convenis a Espanya i del sector, per la qual cosa considera la vaga una mesura "injustificada" i "especialment desproporcionada", per l'impacte en els usuaris en les vacances de Nadal.

També et pot interessar

stats