La vaga ajorna ‘sine die’ el sorteig per al jurat del crim de la vídua de l'expresident de CAM

Dels 36 preseleccionats només 20 haurien de ser citats per a l'inici de la vista, assenyalada el pròxim 3 de maig, quan hauria de quedar constituït el jurat definitiu amb nou titulars i dos suplents

Imatge d'arxiu d'una sessió del juí / Efe
Imatge d'arxiu d'una sessió del juí / Efe

La vaga protagonitzada pels lletrats de l'administració de Justícia (LAJ) ha ajornat sine die la celebració del sorteig per a elegir els 36 candidats dels quals eixirà el tribunal del jurat en la repetició del judici pel crim de la vídua de l'expresident de la Caixa d'Estalvis del Mediterrani (CAM), Vicente Sala.

La nova data per al sorteig, en una vista en la qual han de ser presents les parts intervinents en el procés (Fiscalia, acusació particular i defensa), dependrà de la duració de la vaga que es va iniciar el passat 24 de gener amb la finalitat de reivindicar millores salarials.

L'elecció dels 36 precandidats a jurats donarà pas a la presentació de butlletins d'excusa perquè els interessats puguen formular al·legacions respecte als motius pels quals poden quedar alliberats.

D'aquests 36 preseleccionats, només 20 haurien de ser citats per a l'inici de la vista, assenyalada el pròxim 3 de maig, quan hauria de quedar constituït el jurat definitiu amb nou titulars i dos suplents. En aqueix moment, les acusacions i les defenses podran recusar a un màxim de huit aspirants.

Aquest nou jurat popular haurà de discernir si Miguel López, l'únic acusat per la mort de la seua sogra, María del Carmen Martínez, vídua de l'expresident de la CAM, Vicente Sala, va ser el causant de la seua defunció a tirs, el 9 de desembre de 2016.

En el primer procés, celebrat en 2019, el processat va resultar absolt. No obstant això, el Tribunal Suprem (TS) va acabar acceptant el recurs de cassació presentat per l'acusació particular, en representació del fill primogènit, Vicente Sala Martínez, i va acordar la repetició del judici amb un altre jurat i un altre magistrat.

També et pot interessar

stats