Les vacunes per als xiquets arribaran a la UE el 13 de desembre

Ursula von der Leyen ha anunciat la data en què estarà disponible l'antígen per als menors de 5 a 11 anys

Vacunació a un adolescent
Vacunació a un adolescent / Etienne Laurent (Efe)

La Unió Europea (UE) disposarà a partir del 13 de desembre de vacunes adaptades per a xiquets a partir de cinc anys, que ja ha aprovat l'Agència Europea de Medicaments (EMA), ha anunciat aquest dimecres la presidenta de la Comissió Europea (CE), Ursula von der Leyen.

"He parlat amb BionTech-Pfizer i hi ha bones notícies. Poden accelerar i les vacunes per a xiquets estaran disponibles a partir del 13 de desembre", ha declarat Von der Leyen en conferència de premsa.

L'Agència Europea de Medicaments (EMA) va donar suport dijous passat a l'extensió de l'actual llicència europea de les farmacèutiques per a l'ús de la seua vacuna contra la covid-19 en xiquets entre 5 i 11 anys, encara que amb una dosi menor que la utilitzada en majors de 12 anys.

La injecció s'administrarà en dues dosis, amb un interval de tres setmanes entre la primera i la segona, subratlla l'agència en un comunicat, en el qual assenyala que els beneficis de vacunar amb Pfizer els xiquets en eixa franja d'edat superen els riscos.

També et pot interessar

stats