La vacuna d’AstraZeneca contra la covid deixarà de comercialitzar-se a Europa este dimarts

El laboratori ha demanat retirar-la perquè ha disminuït la demanda i “ja no es fabrica ni se subministra”

Vacunes de AstraZeneca
Vacunes de AstraZeneca en una imatge d'arxiu

La companyia AstraZeneca deixarà de comercialitzar la seua vacuna contra la covid-19, Vaxzevria, a partir d’este dimarts, a la Unió Europea per petició pròpia, segons ha informat la companyia britanicosueca en un comunicat. La Comissió Europea va notificar el 27 de març que, a petició del titular, es retira l'autorització de comercialització del medicament. AstraZeneca justifica la retirada en la falta de demanda i per l'excedent de vacunes disponibles en el mercat en estos moments.

“Atés que s'han desenvolupat moltes vacunes actualitzades per a variants de covid-19, ara hi ha un excedent de vacunes disponibles. Això ha provocat una disminució en la demanda de Vaxzevria, que ja no es fabrica ni se subministra”, s'assenyala en la nota.

El laboratori, que va fer la petició de retirada el 5 de març davant de Brussel·les, es felicita pel paper exercit per Vaxzevria per a acabar amb la pandèmia. En esta línia, assenyala que, “segons estimacions independents, només en el primer any d'ús es van salvar més de 6,5 milions de vides i es van subministrar més de 3.000 milions de dosis a tot el món”.

Vaxzevria, la vacuna d’AstraZeneca contra la covid-19, va ser la tercera que arribà a Espanya, el 6 de febrer del 2021, una vegada autoritzada per la Comissió Europea el 29 de gener d'aquell any. Va ser la tercera vacuna a rebre el vistiplau dels reguladors europeus, després de les elaborades per Pfizer-BioNTech i Moderna.

També et pot interessar

stats