Així va ser l'operació policial contra la secta de Vistabella del Maestrat

La Policia Nacional publica el vídeo de les detencions al mas de la Xaparra i habilita un correu electrònic perquè la ciutadania denuncie sectes

Operació policial seta Vistabella

La Policia Nacional ha obert una nova via de col·laboració ciutadana mitjançant el correu electrònic sectasdestructivas@policia.es perquè de manera anònima qualsevol puga denunciar-hi amb total confidencialitat la presència de sectes a Espanya, com la destapada recentment a Vistabella del Maestrat, a l'Alcalatén. En l'operació, l'última d'aquest caire que ha llançat el cos policial, es va desarticular un grup destructiu instal·lat en una vivenda del terme municipal que presumptament cometia violacions sota pretextos esotèrics. La causa està judicialitzada i oberta per delictes d'agressió i abús sexual, mentre que el líder de la secta està en presó preventiva junt amb altres dues persones. 

Les autoritats han publicat aquest divendres el vídeo de la intervenció policial, que tingué lloc el passat 17 de març i es va saldar amb nou detencions. Les imatges mostren com va desenvolupar-se l'actuació, de nit, i amb un gran contingent d'efectius que van irrompre al mas de la Xaparra, on residia la comunitat. A més dels arrests es van fer escorcolls en aquest enclavament i en un altre domicili. 

En total s'hi intervingueren més d'un centenar de rellotges d'alta gamma i 15.000 euros al capitost de la secta, que s'autodenominava "enviat de Déu". També material pseudoreligiós i esotèric, així com documentació sobre el funcionament del grup. Als arrestats se'ls acusa de delictes de pertinença a grup criminal, contra la llibertat i indemnitat sexual, i patrimonials, entre d'altres.

La investigació es va iniciar l'any passat quan la Policia Nacional va tindre coneixement de l'existència d'una comunitat aïllada i hermètica on, presumptament, amb pretextos esotèrics i sanatoris, s'estaven cometent diferents delictes. Les víctimes tenien limitada o anul·lada la capacitat crítica i la voluntat.

El líder, de caràcter autoritari i carismàtic, exercia tècniques de persuasió coercitiva sobre la comunitat des d'una posició de superioritat i utilitzant l'engany, un fet que arribava a anul·lar-los voluntat. Així aconseguia mantindre uns privilegis per a ell mateix i per a la família, tant econòmics com socials.

També et pot interessar

stats